Vilka vi är

De flesta jurister och advokater strävar förhoppningsvis efter att hjälpa sina kunder, såväl företagare som privatpersoner, med sina juridiska frågor och problem på bästa tänkbara sätt.  Det gör vi också, men vi strävar samtidigt efter att tillgängliggöra juridiken på ett sätt som gör juridiken lättförståelig för våra kunder. Därtill ligger vårt fokus på det som är viktigt för våra kunder, vare sig det är ett samarbete man försöker ro i hamn eller om det är ett juridiskt korrekt testamente som ska upprättas. I slutändan är juridiken endast ett verktyg för att t.ex. säkerställa att det blir som man tänkt sig eller för att minimera risker i samband med en affärsuppgörelse.

REAR är en allmänpraktiserande juristbyrå som grundades av Nils Edlund. Nils som avlagt juristexamen vid Uppsala universitet är en av de två grundarna till den ideella föreningen Juristresursen som erbjuder juriststudenter vid de fyra största juristprogrammen i Sverige en möjlighet att sätta sina teoretiska kunskaper på prov samtidigt som allmänheten får hjälp helt gratis med juridiska problem av enklare beskaffenhet. För Nils innebär REAR en möjlighet att bygga vidare på och stärka den ideella verksamhet som bedrivs i föreningen.

Vad vi hjälper dig med

Vi erbjuder rådgivning och juridisk expertis inom flera rättsområden. Vi kan bl.a. hjälpa dig med ärenden inom följande rättsområden:

  • Allmän affärsjuridik såsom avtals- och kontraktsrätt
  • Personuppgiftshantering (GDPR)
  • Migrationsrätt (särskilt arbetstillstånd)
  • Familjerätt och arvsrätt

Vi har möjlighet att träffa kunder i framför allt Göteborg, Härryda (Mölnlycke, Landvetter m.fl.) Partille samt andra närliggande kommuner, men vi erbjuder våra tjänster till privatpersoner och företagare i hela Sverige och detta mot bakgrund av att de flesta juridiska problem går, åtminstone i ett inledande skede, att lösa över telefon, e-post och videosamtal.

Varför du ska välja oss

 • Tillgängliga, engagerade, pålitliga och lyhörda inför dina behov och önskemål.
 • Snabb hantering är mer regel än undantag.
 • Alltid en första gratis kontakt och taxametern startar inte förrän vi är överens.
 • Garanterat snabba handläggningstider vid arbetstillstånd.
 • Du som kund kan känna dig trygg i att vi är försäkrade för vår rådgivningsverksamhet.

Vi samarbetar med

Behöver du hjälp av en jurist?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller söker en engagerad jurist, vi svarar inom samma dag!